Ogledujete si arhivsko spletno stran. Obiščite novo spletno stran na naslovu www.obalne-galerije.si
     
Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

 
  PREMIKI
Razstava študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Oddelka za industrijsko in unikatno oblikovanje, Smeri unikatno oblikovanje / steklo in keramika


  Galerija Meduza Koper
21. marec - 31. maj 2019
 

Odprtje: četrtek, 21. marec 2019, ob 19.00

MARUŠA MAZEJ, SIMONA ŽIHER, PETRA BERČAN, BRIGITA GANTAR, ANA ŠČUKA, KATJA ORLIČNIK, FILIP KULČAR, NINA PODOBNIKAR, TAMARA FRAS, EVA PESTOTNIK, MANJA FÜRST, DAŠA VINŠEK, META MRAMOR, ŠPELA ŠEDIVY, KRISTINA DRNOVŠEK, KRISTINA MERSLAVIČ.

Razstava Premiki je nastala v sodelovanju Obalnih galerij Piran z ljubljansko Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Oddelkom za industrijsko in unikatno oblikovanje. Predstavlja izbor zaključnih del študentov Unikatnega oblikovanja / steklo in keramika, nastalih pod mentorstvom red. prof.mag. Tanje Pak in doc. Kristine Rutar, v okviru temeljnih predmetov Steklo in Keramika. Razstavljena dela so plod raziskovanja materiala in ustvarjalnega razmisleka. Študentje s svojim delom presegajo meje klasičnega razumevanja materiala, ki ga kombinirajo ali dopolnjujejo z različnimi drugimi materiali, pristopi k oblikovanju in umetniškimi praksami.

Študij Unikatnega oblikovanja, ki se je kot samostojna smer na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje prvič realiziral leta 2009, se posveča ustvarjanju in oblikovanju predvsem v steklu in keramiki. Oba materiala zahtevata čas, samostojnost, potrpežljivost, inovativnost, predvsem pa ponižnost in popolno predanost. Študenti se v času študija posvetijo temeljiti raziskavi obeh materialov in s podporo drugih predmetov na akademiji, z interdisciplinarnim pristopom povezujejo ter izražajo svoje poglede. Spodbujeni so k samostojnemu delovanju ter k temu, da v študijski proces vpletajo svoje osebne interese in vsebine, ki obogatijo njihovo raziskovanje in prav tako ustvarjalni proces celotne skupine. V studiu se zato kreše ustvarjalna energija, podprta s posameznikovo radovednostjo ter ambicijo po materializiranju svojih idej in sposobnosti. Ideje materializirajo v kiparskih delih in oblikovanju uporabnih predmetov ter unikatnih izdelkih.

INFO: Tatjana Sirk, galerija.meduza@obalne-galerije.si, T 05 6274 837

Katja Orličnik
Plitvina reke Soče, 2016-2017
keramika, vrtenina, variirajo
Mentorica: prof. Dragica Čadež Lapajne
Avtorica fotografije: Katja Orličnik


Kristina Drnovšek
Lahkotnost bivanja v steklenih čevljih, diplomsko delo, 2016
v kalupu taljeno steklo, usnje, 30 x 30 x 18 cm
Mentorica: red. prof. mag. Tanja Pak
Avtorica fotografije: Neža Oblak


Špela Šedivy
Dialog, 2017
steklo, tehnika izgubljenega voska, 15 x 7 x 10 cm
Mentorica: red. prof. mag. Tanja Pak
Avtor fotografije: Miha BenedičičTTL