Ogledujete si arhivsko spletno stran. Obiščite novo spletno stran na naslovu www.obalne-galerije.si
     
Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

 
  Vodstvo po razstavi s poznavalci
KLAUDIJA POROPAT
Osebna asistenca je naša eksistenca


  Galerija Meduza Koper
Sobota, 8. februarja 2014, ob 11. uri
 

 

DA SE ZNOVA VIDIMO …

DA SE PONOVNO SREČAMO V GALERIJI

 

V soboto, 8. februarja 2014, ob 11. uri vabljeni na veččutno vodstvo, prilagojeno slepim in slabovidnim, po razstavi Osebna asistenca je naša eksistenca Klaudije Poropat.

Vodila bo Katrin Modic.

Vodenje je namenjeno vsem, ne le slepim in slabovidnim. Zasnovano je tako, da izhaja iz sveta slepih in slabovidnih in pri tem »odkriva«, kako »videti«, prepoznati in dojeti podobo ali predmet z drugimi čutili, ko ne moremo videti. Vodenje je za obiskovalce posebna izkušnja, saj so vključeni v dogajanje in niso samo pasivni poslušalci oziroma gledalci.

Katrin Modic je diplomirala iz kemijske tehnologije. Zaposlena je kot samostojna strokovna sodelavka v Znanstveno informacijskem centru na Institutu Jožefa Stefana. Zavzema se za enakopravno vključevanje ljudi z različnimi osebnimi okoliščinami v javno življenje. Dela na projektu Bontonček, s katerim širšo javnost osvešča o primernih pristopih do hendikepiranih. Je vrstniška svetovalka za hendikepirane. Zadnje leto je aktivna tudi na kulturnem področju, kjer pripravlja in vodi veččutna vodstva v muzejih in galerijah.


Otvoritev razstaveTTL