Ogledujete si arhivsko spletno stran. Obiščite novo spletno stran na naslovu www.obalne-galerije.si
     
Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

 
  NAGRADE XLVIII. mednarodnega slikarskega ex-tempora


 

Mednarodna strokovna žirija v sestavi:

- Giuliana Carbi (Italija)

- Dejan Mehmedovič (Slovenija)

- Andrej Medved (Slovenija)

- Majda Božeglav Japelj (Slovenija - tajnik žirije) 

Žirija je izvolila predsednika žirije gospoda Dejana Mehmedoviča in imenovala tajnika žirije gospo Majdo Božeglav Japelj.

Na mednarodni slikarski ex-tempore se je prijavilo 279 udeležencev. Oddanih je bilo 256 likovnih del. Razstava je postavljena v prostorih Mestne galerije Piran. Razstavljenih je 83 del.

 

NAGRADA NA PAPIRJU

1. Odkupno nagrado za delo na papirju, ki jo podeljuje zasebni zbiratelj iz Portoroža prejme METKA PEPELNAK.

POSEBNI NAGRADI

1. Golden in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo ga. Barbara Hočevar, prejme pa jo ZORAN KRULJ.          

2. Mamieri in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo ga. Sandra Lubej, prejme pa jo CIRILLO MURER.

HOTELSKE IN PENZIONSKE NAGRADE

1. Nagrado turističnega podjetja Adria Ankaran prejme DAVID LIČEN.

2. Nagrado hotelsko-turističnega podjetja Belveder iz Izole, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija,prejme ALEKSANDER BREZLAN.

3. Nagrado Hotela Tartini Piran prejme ANDREJA GREGORIČ.

ODKUPNE NAGRADE

1. Nagrado zavarovalne družbe Adriatic Slovenica Koper, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, bo podelil Leonida Romanelo,  prejme pa jo MATEJ ČEPIN.

2. Nagradi podjetja Marovt d.o.o. iz Stranic podeljujeta dva nagradi, prejmeta ju Denis Senegačnik. In HELENE KLEINDINST - GUGGI.

VELIKE HOTELSKE NAGRADE

1. Nagrado hotelov Lifeclass, ki jo je izbrala mednarodna strokovnažirija, bo podelila ga Rajka Luničin jo prejme EDVARD M. KOKOVNIK.

2. Nagrado hotelov Bernardin, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, prejme MIRNA SIŠUL.

3. Hotel Piran in hotel Evropa, podeljuje nagrado po izboru mednarodne strokovne žirije; izročil jo bo gospod Aleksander Pinter, prejme jo PETER KARGER.

POSEBNA VELIKA NAGRADA

1. Nagrado, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija,razpisujejo trgovine ART in je v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo ga. Barbara Hočevar, prejme pa jo DUŠA JESIH.

VELIKI ODKUPNI NAGRADI  - po izboru strokovne žirije

1. Veliko nagrado podjetja Splošna plovba iz Portoroža bo podelila Sabina Hodžič, prejme jo IGOR BANFI.

2. Veliko nagrado Občine Piran bo izročil župan Občine Piran, g. Peter Bossman, prejme pa jo BARBARA KASTELEC.

Odkupno nagrado za najboljše delo avtorja starega do 35 let, je izbrala mednarodna strokovna žirija. Nagrada je v obliki samostojne razstave v piranski galeriji Herman Pečarič. Podeljujejo jo Obalne galerije Piran, prejme jo ROK KLEVA IVANČIČ za delo Rumena.

1

Obrazložitev:

Avtor je prepričal z inovativnim pristopom, ki gradi na sožitju med tradicionalnim likovnim pristopom in digitalno definicijo podobe. Sliko preveva posebno občutje, ki sloni na avtorjevi figuralni igri.

Per la fresca ed emozionante combinazione della tradizione pittorica classica e il problema della definizione digitale delle immagini.

V ožjem izboru za veliko nagrado Grand Prix  je bilo sedem likovnih del; avtorji teh del so: Barbara Kastelic, Aleksander Brezlan, Nicola Tomasi, Branka Pirc, Urška Mazej, Matej Čepin in Janko Kastelic. Na oder vabim nominirance, ki niso bili nagrajeni, le ti prejmejo častna priznanja žirije, pridružijo naj se mi: Nicola Tomasi, Branka Pirc in Urška Mazej.

GRAND PRIX XLVIII. mednarodnega slikarskega ex-tempora, je izbrala mednarodna strokovna žirija in ga podeljujejo Obalne galerije Piran. Prejme ga JANKO KASTELIC za delo Sekvence XXXV.

2

Obrazložitev:

Slika Janka Kastelica z naslovom Sekvence je odraz osebnega prostora in časa. Avtor jo strne v imaginarij podobe, sestavljene iz fragmenotv in izsekov realne in duhovne pokrajine, doživete v izčiščeni intimni zgodbi. 

Per la grande capacita' sintetica di rappresentazione dello spazio del tempo in un racconto a sequenze di grande densita.


TTL