Ogledujete si arhivsko spletno stran. Obiščite novo spletno stran na naslovu www.obalne-galerije.si
     
Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

 
  NAGRADE XLVII. mednarodnega slikarskega ex-tempora


 

Mednarodna strokovna žirija v sestavi:

- Renzo Grigolon iz Trsta (Italija)

- Nives Marvin iz Portoroža

- Dorina Vlakančić, Pula (Hrvaška)

- Toni Biloslav, Piran (tajnik)

 

Žirija je izvolila predsednika žirije gospo DORINO VLAKANČIČ in imenovala tajnika žirije gospoda TONIJA BILOSLAVA.

Prijavilo se je 276 udeležencev. Oddanih je bilo 243 likovnih del. Razstava je postavljena v prostorih Mestne galerije Piran in razstavišča Monfort. Razstavljenih je 106 del.

 

NAGRADE ZA AKVAREL

1. Odkupno nagrado za akvarel, ki jo podeljuje zasebni zbiratelj iz Portoroža prejme VINKO BOGATAJ.

2. Odkupno nagrado za akvarel, ki jo razpisuje Stara oljka d.o.o. iz Portoroža prejme ZVJEZDANA MARGUŠ PROHASKA.

Žirija je podelila še častno priznanje za likovno delo v tehniki akvarela, ki ga prejme KLAVDIJA MARUŠIČ.

 akvarel

Nagrado za najboljše delo v tehniki akvarela po izboru mednarodne žirije, ki jo podeljujejo Obalne galerije Piran, prejme IVANKA RUK RAŽOV.

 

POSEBNE NAGRADE

- Etigraf d.o.o. Piran razpisuje nagrado v obliki samostojen razstave v Appolonievi palači Piran, ki jo bo podelil gospod Gorazd Senčar, prejme pa jo NATAŠA BEZIČ.

- Golden in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo Sandra Lubej, prejeme pa jo MILAN MARIN.        

- Mamieri  in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelil jo bo Primož Hočevar, prejme pa jo CORRADO ALZETTA.

- Kompas turizem iz Kopra podeljuje nagrado v obliki dvodnevnega izleta za štiri osebe s katamaranom PRINCE OF VENICE v Benetke, ki jo bo podelil  Marko Tancer in jo prejme EMILIJA PODJAVORŠEK.

 

HOTELSKE IN PENZIONSKE NAGRADE

1. Nagrado hotelsko-turističnega podjetja Belveder iz Izole, ki jo je izbrala strokovna žirija, prejme BARBARA KASTELIC.

2. Nagrado Hotela Tartini, bo podelila ga. Andreja Frelih in jo prejme HARI IVANČIČ.

 

ODKUPNE NAGRADE

1. Nagrado zavarovalne družbe AdriaticSlovenica Koper, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirja MIRJANA MATIČ.

2. Nagradi podjetja Marovt d.o.o. iz Stranic  bo podelia Mojca Marovt Haložan in ju prejmeta ANDREJKA GREGORIČ in ANDREJ ZUPANC.

3. Nagrado Val hostla družine Humar iz Pirana bo podelil Rajko Humar, prejme pa jo HELENE KLEINDINST GUGGI.

 

VELIKE HOTELSKE NAGRADE

1. Nagrado hotelov Lifeclass, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija prejme PETER LAZAREVIĆ.

2. Eurotas d.d., PE Hotel Piran, podeljuje tri nagrade; izročil jih bo gospod Drago Papež, prejmejo jih DAVID LIČEN, PARIDE DI STEFANO in JERNEJA SMOLNIKAR.

  

POSEBNA VELIKA NAGRADA

1. Nagrado, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, razpisujejo trgovine ART in je v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo Barbara Hočevar, prejme pa jo AZAD KARIM.

 

VELIKE ODKUPNE NAGRADE  - vse po izboru strokovne žirije

Podjetje Splošna plovba iz Portoroža razpisuje nagrado za temo »Morje«, podelil jo bo ga. Sabina Hodžič, prejme jo GORANKA SUPIN.

Podjetje Stavbenik iz Kopra prejme VOJKO GAŠPERUT.

5. Občina Piran podeljuje nagrado na temo »Piran«, izročil  jo bo župan, g. Peter Bossman, prejme pa  jo SIMON KASTELIC.

mladi

Odkupno nagrado za najboljše delo avtorja starega do 35 let, je izbrala mednarodna strokovna žirija. Nagrada je v obliki samostojne razstave v piranski galeriji Herman Pečarič. Podeljujejo jo Obalne galerije Piran, prejme jo ANAMARI HRUP.

V ožjem izbor za Grand Prix so bila štiri likovna dela. Avtorji le teh prejmejo častna priznanja in to so: IGOR BANFI, NIKOLA RAŽOV, ROBERTO PAVLETA.

gp

GRAND PRIX XLVII. mednarodnega slikarskega ex-tempora, je izbrala mednarodna strokovna žirija in ga podeljujejo Obalne galerije Piran. Prejme ga GANI LLALLOSHI za likovno delo z naslovom A dream.

 

Obrazložitev:

Žirija je iz najožjega izbora del štirih avtorjev izbrala sliko »A Dream«. Avtor je Gani Llalloshi. Slika izstopa po močnem koloritu, kompozicijski ureditvi, simbolni sporočilnosti in specifičnem avtorskem rokopisu.

 

 


TTL