Ogledujete si arhivsko spletno stran. Obiščite novo spletno stran na naslovu www.obalne-galerije.si
     
Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

 
  NAGRADE XLIV. mednarodnega slikarskega ex-tempora Piran


 

Mednarodna strokovna žirija v sestavi:

- Branka Benčić, Pula
- Enzo di Martino, Benetke
- Nives Marvin, Portorož
- Toni Biloslav, Piran (tajnik)

Žirija je izvolila predsednika žirije gospoda Enza Di Martina in imenovala tajnika žirije gospoda Tonija Biloslava.

Prijavilo se je 351 udeležencev. Oddanih je bilo 311 likovnih del. Razstava je postavljena v prostorih Mestne galerije in v skladišču soli Monfort. Razstavljenih je 149 del.

ODKUPNA NAGRADA ZA NAJBOLJŠE DELA MARATONA ŠTAFELAJSEKGA SLIKARSVA PIRAN, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija in jo podeljuje Rotary klub Ljubljana, je v obliki samostojne razstave v Galeriji Herman Pečarič v letu 2010. Podelila jo bosta predstavnik Rotary kluba doktor Branko Korže in soorganizator prireditve, slikarskega maratona, mag. Igor Teršar, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Prejme pa jo Pavle Ščurk.


NAGRADE ZA AKVAREL
1. Odkupno nagrado za akvarel, ki jo podeljuje zasebni zbiratelj iz Portoroža prejme Zvjezdana Marguš Prohaska, prejeme tudi častno priznanje žirije.
2. Odkupno nagrado za akvarel, ki jo podeljuje zasebni zbiratelj iz Portoroža prejme Sanja Petrovič.
3. Odkupno nagrado za akvarel, ki jo razpisuje Valhostel dr. Humar iz Pirana bo podelil gospod Rajko Humar, prejme pa jo Silvana Konjevoda.

Nagrado za najboljše delo v tehniki akvarela po izboru mednarodne žirije, ki jo podeljujejo Obalne galerije Piran,

prejme Barbara Ravnikar za likovno delo Spomin na Piran.


POSEBNE NAGRADE

- Zasebni zbiratelj razpisuje nagrado v obliki slikarskega materiala, ki jo prejme Vlado Geršak, ml., podelil jo bo doktor Branko Korže.
- Zasebni zbiratelj podeljuje nagrado v obliki slikarskega materiala in jo prejme Bruno Paladin, podelila pa jo bo gospa Andreja Koler.
- 3 G Spirits iz Ljubljane podeljuje nagrado v obliki slikarskega materiala, ki jo bo podelil gospod Slavc Grčar, prejme pa jo Simon Kastelic.
- Krštinc s.p., Ljubljana razpisuje nagrado v obliki slikarskega materiala, ki jo bo podelil gospod Tomaž Krštinc,prejme pa jo Slavica Marin.
- Golden in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, ki jo bo podelil gospod Miran Prodnik in jo prejme Nikolaj Vogelj.
- Liquitex in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo gospa Sandra Lubej, prejme pa jo Katja Smerdu.
- LEFRANC & BOURGEOIS in trgovine Art, Ljubljana podeljujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo gospa Barbara Hočevar, prejme pa jo Sergej Hahonin.
- Kompas turizem iz Portoroža podeljuje nagrado v obliki dvodnevnega izleta za štiri osebe s katamaranom PRINCE OF VENICE v Benetke, ki jo bo podelil Marko Tancer in jo prejme Livio Zoppolato.
- Turistična agencija Maona d.o.o. iz Pirana podeljuje nagrado,ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija in je v obliki tridnevnega potovanja za tri osebe z obiskom sejma ARTE FIERA v Bologni januarja 2010, podelila jo bo ga. Polona Senčar, prejme jo Bogdan Barovič.

HOTELSKE IN PENZIONSKE NAGRADE

1. Nagrado hotelsko-turističnega podjetja Belveder iz Izole prejme Valentino Vidotti.
2. Nagrado Hotela Tartini, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, bo podelila ga. Andreja Frelih in jo prejme Andrejka Čufer.


ODKUPNE NAGRADE

1. Nagrado podjetja Valhostel dr. Humar iz Pirana, bo podelil gospod Rajko Humar, prejme pa jo Melanka Herbut.
2. Nagrado, ki jo razpisuje Adriatic Slovenica PE Koper in jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, bo podelila gospa Leonida Romanello, prejme pa jo Marija Beganovič.
3. Nagrado podjetja Top line d.o.o. iz Portoroža je izbrala mednarodna strokovna žirija, bo podelil g. Zvone Uhelj in jo prejme David Ličen.
4. Nagrado Splošne plovbe iz Portoroža, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, bo podelil gospa Ksenija Mahnič, prejme pa jo Goranka Supin.


VELIKE HOTELSKE NAGRADE

1. Nagrado Lifeclass hotelov, bo podelila gospa Irena Dolinšek in jo prejme Duša Jesih.
2. Nagrado hotelov Bernardin, ki jo izbrala mednarodna strokovna žirija, prejme Azad Karim.
3. Hotel Piran, ki je v sklopu hotelov Bernardin podeljuje dve nagradi; izročil ju bo gospod Drago Papež, prejmeta ju Helene Kleindienst - Guggi in Mojca Sekulič Fo.


POSEBNA VELIKA NAGRADA

1. Nagrado razpisuje podjetje Mayer McCANN iz Ljubljane in je v obliki slikarskega materiala; podelila jo bo gospa Patricija Majer, prejme jo Angelo Bajuk.
2. Nagrado razpisujejo trgovine ART in je v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo gospod Miran Prodnik, prejme pa jo Milan Marin, ki prejme tudi častno priznanje mednarodne žirije.

VELIKE ODKUPNE NAGRADE - vse po izboru strokovne žirije

1. Družba Casino iz Portoroža razpisuje nagrado za prosto temo podelil jo bo gospod Marjan Boljka, prejme pa jo Tea Paškov Vukojevič.
2. Terme Krka d.o.o. Novo mesto PE Talaso Strunjan razpisujejo nagrado na temo »Solinska polja«; podelil jo bo gospod Miran Gaspari, prejme jo Emilija Podjavoršek.
3. Nagrado podjetja Soline d.o.o. iz Portoroža; za temo Soline, bo podelil predstavnik podjetja, prejme pa jo Cvetka Hojnik.
4. Nagrado pomorske agencije Capris Koper, za temo »Mandrač«, bo podelil g. Ive Kamber in jo prejme Tereza Pavlović.
5. Podjetje Stavbenik, iz Kopra razpisuje nagrado za temo »Obalno mesto«, podelila jo bo Mojca Hiljtrivič in jo prejme Urša Žajdela Hrovat.
6. Občina Piran podeljuje nagrado na temo »Piran« izročil jo bo
g. Tomaž Gantar, prejme pa jo Andrejka Gregorič.

Častno priznanje po mnenju strokovne žirije v kategoriji mladi avtor prejmeta Barbara Jurkovšek in Karlo Bonačić

Odkupno nagrado za najboljše delo avtorja starega do 35 let, je izbrala mednarodna strokovna žirija. Nagrada je v obliki samostojne razstave v piranski galeriji Herman Pečarič. Podeljujejo jo Obalne galerije Piran,

prejme jo Tea Bičić za likovno delo z naslovom Kralji.

Pred podelitvijo Grad Prixa bomo podelili še dva častna priznanja po mnenju strokovne žirije, prejmeta ju Alen Floričić in Nikola Ražev.


GRAND PRIX XLVI. mednarodnega slikarskega ex-tempora, je izbrala mednarodna strokovna žirija in ga podeljujejo Obalne galerije Piran,

prejme pa ga MATEJ ČEPIN za likovno delo z naslovom prečudoviti vrtovi gospe R.

Obrazložitev:
Nagrajeno delo združuje v sebi strogo kompozicijsko strukturo - razbiramo jo v teku horizontalnih pasov, medtem ko formalno in emotivno noto najdemo v gostem slikarskem tkanju.


TTL