Ogledujete si arhivsko spletno stran. Obiščite novo spletno stran na naslovu www.obalne-galerije.si
     
Obalne galerije Piran

GALERIJA
HERMAN PEČARIČ


FORMA VIVA

EX-TEMPORE PIRAN

PIRANSKI DNEVI
ARHITEKTURE


ARTMARKET

 
  NAGRADE XLIII. mednarodnega slikarskega ex-tempora


  Mednarodna strokovna žirija v sestavi:

- Majda Božeglav Japelj, Piran
- Enzo di Martino, Benetke
- Horst Ogris, Graz
- Nataša Šegota Lah, Reka
- Toni Biloslav, Piran (tajnik)

Žirija je izvolila predsednika žirije gospoda Enza di Martino in imenovala tajnika žirije gospoda Tonja Biloslava

Prijavilo se je 351 udeležencev. Oddanih je bilo 332 likovnih del. Razstava je postavljena v prostorih Mestne galerije in v skladišču soli Monfort. Razstavljenih je 171 del.

GRAND PRIX XLIII. mednarodnega slikarskega ex-tempora, je izbrala mednarodna strokovna žirija in ga podeljujejo Obalne galerije Piran.

Prejme ga Duša Jesih za likovno delo Brez naslova.

Obrazložitev:
Mednarodna žirija je v močni konkurenci, med katerimi so bili: Matej Čepin, Milan Marin, Marina Sišul, Karmen Bajec, Anton Herman, Nikola Ražev in Duša Jesih, enoglasno izbrala delo mlade avtorice Duše Jesih.

Kljub temu, da njena slika povzema elemente zgodovinske abstrakcije, razkriva v sebi izrazne možnosti prenovljene geometrijske igre. Obvladuje jo red in strogost, vendar v njeni strukturni formi lahko zaznamo tudi neko občutljivo lirično atmosfero.

Nagrada za najboljše delo mladega avtorja starega do 35 let, je izbrala mednarodna strokovna žirija. Nagrada je v obliki samostojne razstave v piranski galeriji Herman Pečarič. Podeljujejo Obalne galerije Piran, prejme jo

Irena Majdič za likovno delo "Iščemo solinarja".

Nagrado podjetja DOMODOM Drevenšek Bojan s.p. je izbrala strokovna žirija, za delo avtorja, starega do 35 let, ki jo bo podelil gospod Bojan Drevenšek, prejme pa jo Tea Bičič.

VELIKE ODKUPNE NAGRADE - vse po izboru strokovne žirije

1. Družba Casino iz Portoroža razpisuje nagrado za temo »Mediteranske krajine«, prejme pa jo Hari Ivančič.

2. Nagrado podjetja Splošna plovba iz Portoroža, za temo »Morje« bo podelila gospa Valentina Kocjančič Stojanovič, prejme jo Janko Kastelic.

3. Nagrado pomorske agencije Capris Koper, za temo »Stare Barke«, bo podelil in jo prejme Angelo Bajuk.

4. Nagrado Studia Galerija Gasspar Piran za temo »Istra«, bo podelil Gašpar Mišič, prejme jo Vesnica Popovič.

5. e-Skin arhitekti, studio za arhitekturo iz Ankarana, podeljujejo nagrado na prosto temo, ki jo bo podelil gospod Erik Kocjančič Stojanovič, prejme pa jo Huiquin Wang.

6. Terme Krka Strunjan razpisujejo nagrado na temo »Solinarji«; podelil jo bo gospod Miran Gaspari, prejme jo Livio Zoppolato.

7. Nagrado Gostilne Ribič iz Seče za temo »Solinska Polja« bo podelil gospod Damir Pribac in jo prejme Igor Banfi.

8. Nagrado podjetja Soline d.o.o. iz Portoroža; za temo Soline, bo podelil gospod Alojz Jurjec, prejme pa jo Matej Čepin.

9. Banka Koper razpisuje nagrado na temo Obalno mesto, ki jo bo podelil gospod Vladimir Frančiškin, prejme pa jo Nataša Bezič.

10. Podjetje Stavbenik, iz Kopra razpisuje nagrado za temo »Mandrač«, podelil jo bo gospod Mitja Petrič in jo prejme David Ličen.

11. Občina Piran podeljuje nagrado na temo »Piran« izročil jo bo g. Tomaž Gantar, prejme pa jo Tone Mohar.

POSEBNA VELIKA NAGRADA

1. Nagrado razpisuje podjetje Mayer McCANN iz Ljubljane in je v obliki slikarskega materiala; podelila jo bo ga. Patricija Majer prejme jo Mladen Milotič.

2. Nagrado razpisujejo trgovine ART in je v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo gospa Barbara Hočevar, prejme pa jo Branko Pizzul.

VELIKE HOTELSKE NAGRADE

1. Nagrado Grand Hotela Metropol prejme pa jo Ana Cajnko.

2. Nagrado Lifeclass hotelov, bo podelil gospod Janez Jager in jo prejme Ljubo Radovac.

3. Nagrado hotelov Bernardin, ki jo izbrala mednarodna strokovna žirija, prejme Anton Herman.

4. Hoteli Piran podeljujejo dve nagradi; izročila ju bosta gospa Ana Žerjal in gospod Drago Papež, prejmeta ju Zdravko Radovanič In Saša Gajšek.

ODKUPNE NAGRADE

1. Nagrado podjetja Valhostel dr. Humar iz Pirana, bo podelil gospod Rajko Humar, prejme pa jo Fulvia Zudič.

2. Nagrado, ki jo razpisuje Luka Koper, bo podelil gospod Sebastjan Šik, prejme pa jo Aleš Nežmah.

3. Nagrado gostišča Neptun po izboru mednarodne strokovne žirije prejme Roberto Krajcer.

4. Nagrado podjetja Top line d.o.o. iz Portoroža, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, bo podelil gospod Zvone Uhelj, prejme pa jo Milan Marin.


HOTELSKE IN PENZIONSKE NAGRADE

1. Nagrado HTP Simonovega zaliva prejme Niko Ribič.

2. Nagrado hotelsko-turističnega podjetja Belveder iz Izole, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, prejme Goranka Supin.

3. Nagrada Hotelov Piran v obliki storitev prejme Milan Obradovič Karp.

POSEBNE NAGRADE

Zasebni zbiratelj razpisuje nagrado v obliki slikarskega materiala, ki jo prejme Andreja Gregorič.

3 G Spirits iz Ljubljane podeljuje nagrado v obliki slikarskega materiala, ki jo bo podelil predstavnik podjetja prejme pa jo Uršula Berlot

Krštinc s.p., Ljubljana razpisuje nagrado v obliki slikarskega materiala, ki jo bo podelil gospod Tomaž Krštinc, prejme jo Emilija Podjavoršek.

Kompas turizem iz Portoroža podeljuje nagrado v obliki dvodnevnega izleta za štiri osebe s katamaranom PRINCE OF VENICE v Benetke, ki jo bo podelil predstavnik podjetja prejme Pavla Milošič.

Canson in trgovine Art Ljubljana razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo ga. Nina Beguš, prejme pa jo Denis Senegačnik.

Liquitex in trgovine Art razpisujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelila jo bo ga. Sandra Lubej, prejme pa jo Tereza Pavlovič.

LEFRANC & BOURGEOIS in trgovine Art, Ljubljana podeljujejo nagrado v obliki slikarskega materiala, podelil jo bo gospod Miran Prodnik, prejme pa jo Rudi Uran.

Turistična agencija Maona d.o.o. iz Pirana podeljuje nagrado, po izboru mednarodne strokovne žirije in je v obliki tridnevnega potovanja za tri osebe z obiskom sejma ARTE FIERA v Bologni januarja 2009, podelil jo bo g. Dušan Mrdakovič, prejme jo Mirela Peterlič

NAGRADE ZA AKVAREL

Nagrado za najboljše delo v tehniki akvarela po izboru mednarodne žirije, ki jo podeljujejo Obalne galerije Piran, prejme Joanna Zajac za likovno delo Adam in Eva.

Odkupno nagrado za akvarel, ki jo je izbrala mednarodna strokovna žirija, razpisuje zavarovalna družba ADRIATIC SLOVENICA iz Kopra, bo podelila predstavnica zavarovalnice gospa Leonida Zvjezdana Romanello,prejme pa jo Zvjezdana Marguš Prohaska

Odkupno nagrado za akvarel, ki jo razpisuje Valhostel dr. Humar iz Pirana bo podelil gospod Rajko Humar, prejme pa jo Zvezdana Zatler.

Odkupno nagrado za akvarel, ki jo podeljuje zasebni zbiratelj iz Portoroža prejme Pavle Ščurk.

 


TTL